A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У Вінницькій області мешкає 1400 ромів. Поліція не зафіксувала жодного злочину проти нацменшини

Дата: 13.07.2018 09:09
Кількість переглядів: 302

На Вінниччині мешкає понад 1400 осіб ромської національності, у тому числі 500 дітей. На території області зафіксовано 13 місць їх компактного проживання, однак жодних кримінальних проваджень щодо вчинення порушень рівноправства громадян, залежно від расової національності немає

Про це 11 липня під час прес-конференції розповіла слідчий слідчого управління Нацполіції Вінниччини Леся Юр’єва.

За кожним поселенням закріплено поліцейського, який здійснює роз’яснювальну роботу і слідкує за дотриманням правопорядку.

Компактні групи проживання є у Вінниці, Козятинському, Піщанському, Немирівському, Бершадському, Іллінецькому, Тростянецькому, Чечельницькому районах. Представники ромської національності мешкають у 40 селах області.  

«У слідчому відділі управління за даною лінією роботи закріплено співробітника, який щоденно здійснює моніторинг зареєстрованих правопорушень до журналів обліку щодо вчинення порушення рівноправства громадян, залежно від їх расової національності або ставлення до релігії. На даний час у нас немає таких кримінальних проваджень і зареєстрованих також не було», - зазначила Леся Юр’єва.

Правоохоронці також розповідають, що завжди обмінюють інформацією з колегами інших регіонів про переміщення таборів ромів. Найбільше представників цієї національності є у селі Махнівка Козятинського району (200 осіб, які мають документи), Жмеринському та Козятинському районах. Якщо мова йде про Вінницю, то на Старому місті.

«Правоохоронці по-максимуму провідують сім’ї ромів, які живуть на Строму місті. Проводять бесіду з батьками і дітьми. Говорять про те, що дітям потрібно навчатися», - додає заступник начальника управління превентивної діяльності Олексій Заверуха.

Поліцейські наголошують, що Вінниччина толерантна до представників ромської національності і жодних нападів на їх табори, як у Львові чи Києві, зафіксовано не було.

За метеріалами: Вiнниця.info


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень