A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

ПІД ЧАС ЗАСІДАННЯ ПОСТІЙНОЇ РОБОЧОЇ ГРУПИ МРГ БУЛА ОБГОВОРЕНА ПРОБЛЕМАТИКА ЗАДОВОЛЕННЯ ОСВІТНІХ ТА КУЛЬТУРНИХ ПОТРЕБ РОМІВ

Дата: 22.01.2018 09:36
Кількість переглядів: 334

   

    Відбулось перше засідання постійної робочої групи з питань освіти та культури при Міжвідомчій робочій групі з питань виконання плану заходів щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року при Кабінеті Міністрів України.

    У нараді взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, Інституту педагогіки НАН України, Секретаріату МРГ при Кабінеті Міністрів України, Секретаріату Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності, МФ «Відродження», МБО «Чіріклі», ВФ «Крок за кроком», а також представники облдержадміністрацій, обласних департаментів освіти і науки та ромських громадських об’єднань.

    Від Міністерства культури України у заході взяв участь директор Департаменту у справах релігій та національностей Андрій Юраш та фахівці департаменту.

    "З метою координації роботи п’яти постійних робочих груп при Міжвідомчій робочій групі з питань виконання плану заходів щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини було прийнято рішення створити Секретаріат МРГ, який з липня 2017 року представляє Тетяна Курач. Кожна робоча група має свій напрямок роботи з реалізації Плану заходів ромської Стратегії. Сьогодні одна з цих груп - постійна робоча група з питань освіти та культури вперше зібралась для вирішення проблем у задоволенні освітніх та культурних потреб ромів”, -  відзначив під час зустрічі Андрій Юраш.

    Під час засідання було обговорено низку питань, пов’язаних  з організацією навчального процесу ромських дітей. Зокрема, проблеми при прийомі ромських дітей до навчальних закладів та протягом навчального процесу, створення класів дошкільної підготовки на базі ЗОШ не тільки для майбутніх школярів, а й для їх батьків, доцільність проведення комунікаційних заходів за участю вчителів, які працюють з ромами та можливість внесення до класифікатора професій асистента учителя.

Джерело:http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article;jsessionid=5158F46E188B3585776A898045B53058.app2?art_id=245326302&cat_id=244913751

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень