A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

На Вінниччині відбулось відкриття IV Фестивалю польової кухні імені Тараса Сича

Дата: 02.07.2018 09:41
Кількість переглядів: 305

    Сьогодні, 27 червня, на площі біля КЗ «Райдуга» в Центральному міському парку  відбулось відкриття IV Фестивалю польової кухні імені Тараса Сича.

    Проведення заходу присвячене вшануванню пам’яті вінничанина Тараса Сича, який у 2014 році був мобілізований добровольцем до лав Збройних Сил України, служив польовим кухарем 25-го батальйону територіальної оборони «Київська Русь» (з листопада 2014 року – 25-го окремого мотопіхотного батальйону Сухопутних військ) Збройних Сил України.

    З 2014 року Тарас Сич брав участь в антитерористичній операції на Сході України. 13 лютого 2015 року солдат Т. Сич загинув у районі міста Дебальцеве Донецької області.

    До участі у фестивалі, присвяченому пам’яті славетного вінничанина, також долучилися заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк та начальник управління у справах національностей та релігій ОДА Ігор Салецький.

    Під час огляду локацій Олександр Крученюк поспілкувався з учасниками заходу та зустрівся з представниками Ради національно-культурних товариств Вінниччини, відзначивши високий рівень підготовки до фестивалю. Варто підкреслити, що цьогоріч було представлено кухні єврейської, грузинської, польської, ромської та азербайджанської національних спільнот Вінниччини.

    Загалом, у фестивалі взяли участь військові польові кухні, підрозділи МВС, ДСНС, волонтери, громадські організації, навчальні заклади та небайдужі городяни. Спеціальним гостем заходу, як і минулого року, став кулінарний експерт Ігор Місевич.

    Провідною метою фестивалю є привернення уваги жителів та гостей міста до війни на Сході України, а також згуртування громадськості для допомоги українським військовим.

    Родзинкою заходу стала «Битва кухонь» за місце кращої польової страви. Крім цього, програма заходу передбачала приготування та дегустацію різноманітних страв польової кухні, вуличної їжі, традиційних кухонь національностей, які проживають на території України; демонстрацію та здобуття базових знань з надання першої медичної допомоги; виставку військової техніки; фотовиставки, фотозони, різноманітні тематичні локації; концертну програму за участю військових оркестрів та інших артистів.

    У рамках заходу, організаторами проведено збір коштів на потреби воїнів Збройних Сил України та благодійний аукціон, спрямований на підтримку воїнів ЗСУ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень