A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

В рамках відзначення 500-річчя Реформації Валерій Коровій відвідав молитовний дім та навчально-виховний комплекс Адвентистів Сьомого Дня

Дата: 24.05.2017 09:43
Кількість переглядів: 379

Сьогодні, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій провів зустріч з активом Подільської Конференції Церкви Адвентистів Сьомого Дня в рамках  відзначення 500-річчя Реформації Зустріч проведено у форматі прес-туру з відвіданням молитовного будинку АСД та ознайомленням з роботою навчально-виховного комплексу «Джерело мудрості» в с. Парпурівці Вінницького району.

Також участь у прес-турі взяли начальник управління у справах національностей та релігій Ігор Салецький, заступник директора Департаменту освіти і науки Олена Чорна, голова Подільської Конференції Церкви Адвентистів Сьомого Дня Михайло Вільчинський та секретар Подільської конференції церкви адвентистів сьомого дня Олександр Зайцев.

На початку Валерій Коровій ознайомився з роботою молитовного будинку АСД, відвідав Адвентиський книжковий центр та оглянув роботу телестудії, яка знаходиться в приміщенні молитовного дому і є представництвом всеукраїнського адвентиського ліцензованого телеканалу «Надія».  

«В цілому, 500 річчя Реформації це дуже важливий захід, який дає змогу повернутись до джерел розуміння того, яким чином піднялися, фактично, з руїн одні з найрозвиненіших країн світу та найрозвиненіші країни Європейського континенту. Це шлях, який прокладено через духовність, сприяння розвитку науки, архітектури та мистецтва. Саме на цих засадах, які закладено 500 років тому, вибудовано високий рівень розвитку сучасних європейських держав.

Діюча у Вінницькій області Рада церков є своєрідним майданчиком, який дає змогу разом обговорювати і знаходити шляхи вирішення спільних для різних конфесій проблемних питань. І це, дійсно, має велике значення, особливо в такий складний для нашої країни час. Реальним прикладом співпраці є те, що протистанські організації радо відкликаються на різноманітні заходи, які проводяться владою області. Зокрема, надання допомоги воїнам АТО, акції на підтримку здорового способу життя, поваги до сім’ї та старших, все те, що базується на справжніх людських цінностях», - зазначив Валерій Коровій.

Як зазначає Михайло Вільчинський, в книжковому центрі представлені екземпляри книг богословського характеру, різні видання Біблії, коментарі до біблійних текстів, духовна література для дітей та дорослих, література про виховання дітей та молоді, видання щодо здорового способу життя, сімейна література, регулярні періодичні видання, які охоплюють фактично всі сфери життя.

В ході зустрічі Валерій Коровій вручив сертифікат на безкоштовну поїздку до м. Київ на всеукраїнську ювілейну академію присвячену 500-річчю Реформації.

В селі Парпурівці всі учасники прес-туру мали змогу ознайомитись з  роботою навчально-виховного комплексу «Джерело мудрості» та познайомитись з  директором Мариною Мельник.

«Роботу ми розпочали з 1 вересня 2015 року і вже на сьогодні у нас є 184 вихованці та учні, а саме 44 дитини в дитячому садочку та 140 учнів навчається в школі. Наша школа є християнською, тому акцент у навчанні ми робимо на християнських цінностях, і ми прагнемо виховувати людину «з великої букви». Нашою метою є виховання в дітях доброти, співчуття, чуйності до рідних та близьких, знайомих і не знайомих. Одним із пріоритетних напрямків нашої школи є поглиблене вивчення англійської мови. В цілому навчання відбувається відповідно програми Міністерства освіти і науки України, тому учні отримують повноцінну середню освіту», - зазначила Марина Мельник.

Під час знайомства з роботою НВК учасники прес-туру мали змогу побачити відмінності роботи комплексу від роботи традиційної школи. Одним з таких прикладів є кількість дітей у класах, яка не перевищує 16 чоловік. Це, в свою чергу, дає змогу вчителеві повноцінно працювати з кожним з учнів та значно підвищити рівень якості освіти дітей. Окрім того, значущим аспектом є те, яким чином оформлено класи, адже вони сучасні, яскраві та привабливі і більше схожі на креативний простір для дитячого розвитку. Також в НВК організовано роботу низки художніх, музичних та спортивних гуртків, що дає змогу кожній дитині розкрити свої таланти та здібності.

«На сьогоднішній день створено Координаційну раду щодо відзначення 500-річчя реформації і в процесі цієї роботи розпочався обмін думками відносно покращення роботи і співпраці між органами влади та релігійними організаціями. Одним з прикладів налагодження співпраці є сьогоднішній прес-тур. І, відверто кажучи, я особисто отримав велике задоволення від побаченого. Безперечно, велике враження справили діти, які посміхаються на уроках. Особливо вразив їх рівень підготовки в галузі вивчення іноземної мови та чудове володіння українською мовою. Взагалі, я буваю у різних школах, але сьогодні, дивлячись на рівень підготовки учнів, я побачив дійсно системний та комплексний підхід до освіти. Діти усміхаються і з задоволенням відвідують заняття. Це свідчить про розуміння, взаємоповагу та злагоду, які панують в атмосфері закладу», - зазначив Валерій Коровій.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень