A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Відбулось чергове засідання секретаріату обласної Ради Церков та релігійних організацій

Дата: 18.06.2018 09:44
Кількість переглядів: 315

    15 червня у приміщенні Центру національних культур Вінниччини відбулося чергове засідання секретаріату обласної Ради Церков і релігійних організацій, участь в якому взяли начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький та голова Ради національно-культурних товариств Вінниччини Мерабі Нарсіа. Зібрання було присвячене розгляду ряду актуальних питань у сфері державно-церковних  відносин.

    На початку засідання представники муніципальної поліції висловили щирі слова подяки релігійним організаціям області за посильну допомогу та участь вірян в обласній акції «За чисте довкілля». Від імені керівництва міста головам релігійних організацій ХВЄ, АСД, ЄХБ вручено подяки.

     Учасники зібрання підвели підсумки ходи за здорову сім′ю та духовні цінності, яка 20 травня відбулась у м. Вінниці під гаслом: «Щаслива родина-міцна Україна» та об’єднала представників різних конфесій, громадських організацій, національних спільнот та просто небайдужих громадян, які приєднувалися до ходи впродовж усього маршруту.

     Членами Ради церков та головою Ради національних товариств зазначено, що відповідні заходи за сім’ю та родину проведено в багатьох населених пунктах області. Серед них найбільшими стали у м. Барі, м. Немирові, с. Зарванці Вінницького району тощо.

     Разом з тим на засіданні обговорено участь обласної Ради церков та Ради національних спільнот у заходах щодо популяризації родинних цінностей упродовж року в різних населених пунктах області.

    Наступним питанням, яке було розглянуте на засіданні секретаріату Ради церков стало відзначення на обласному та всеукраїнському рівнях 1030-річчя Хрещення Київської Руси-України.

     За загальною згодою визначено, що урочисті заходи з нагоди ювілейної дати на обласному рівні будуть проведені у вересні цього року. З метою розвитку та популяризації культурної спадщини України, посилення обізнаності населення стосовно історико-культурних цінностей 13 вересня у м. Вінниці відбудеться відкриття виставки сучасних художніх фотографій «Києво-Печерська Лавра – святиня України». Експозиція познайомить вінничан із всесвітньовідомими печерами, храмами та іншими монастирськими спорудами, що зводилися протягом дев’яти століть – з ХІ до ХХ ст. Організатором та ініціатором проведення виставки  у м. Вінниці став Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник.

     14 вересня, з нагоди величного ювілею,  в обласному театрі ім. М.Садовського відбудеться урочиста академія за участю християнських церков, зарубіжних делегацій, керівництва та громадськості області.

     Святкові заходи будуть продовжуватися і у жовтні цього року. Упродовж місяця м. Вінницю заполонить фестиваль «Голоси Вінницьких храмів». У визначені дні в храмах християнських конфесій м. Вінниці будуть презентуватися церковні хори, які виконуватимуть різні твори, в тому числі і церковні.

     Секретаріат Ради церков заслухав звернення мами Матійчук А.В., щодо надання фінансової допомоги на лікування важко хворого її сина Матійчука Дениса. Минулого року під час святкових заходів з нагоди відзначення 500 років Реформації вінничанами було зібрано на підтримку та лікування хлопчика понад 21 тис.грн. Духовенство області і цього року пообіцяло, що надасть усесторонню допомогу та підтримку дитині.

 

Для загальної інформації.

Всеукраїнські заходи з нагоди відзначення в Україні 1030-річчя Хрещення Київської Руси відбудуться:

27-28 липня релігійними організаціями УПЦ та УПЦ КП з нагоди вшанування славного ювілею та святого рівноапостольного князя Володимира.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень