A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У Міністерстві культури України відбулася нарада з питань внесення змін до статутів релігійних організацій

Дата: 31.07.2017 10:13
Кількість переглядів: 285

 

    На виконання пунктів доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана від 10 липня 2017 р. № 27160/0/1-17 за результатами зустрічі з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка відбулася 4 липня 2017 р., була проведена робоча нарада щодо питань приведення статутів релігійних організацій у відповідність з вимогами Податкового кодексу України.

    У  робочій нараді взяли участь фахівці Міністерства культури України, представники Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України, Державної фіскальної служби України, громадські активісти та представники релігійних організацій.

    Під час зустрічі було розглянуто важливі й найбільш актуальні для релігійних організацій питання їх діяльності, як юридичних осіб. Зокрема, обговорено особливості, пов’язані з внесенням змін до статутів релігійних організацій, набуттям ними статусу неприбутковості та особливостями їх включення до нового Реєстру неприбуткових організацій.

    Директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш в своєму виступі навів актуальну статистику щодо кількості тих релігійних організацій, які станом на 1 липня 2017 року вже внесли відповідні зміни до своїх статутів. Також він наголосив на тому, що Міністерство культури України має добру співпрацю з більшістю діючих в Україні релігійних об’єднань щодо питань реєстрації статутів релігійних організацій, які входять до їх складу. У процесі обговорення робочих завдань представники центральних органів виконавчої влади надали вичерпні відповіді на питання, які були актуалізовані представниками релігійних організацій.

Джерело:http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245262180&cat_id=244913751


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень