A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Ювілей Чуда на Іосафатовій Долині вшанували на Вінниччині

Дата: 16.08.2018 10:14
Кількість переглядів: 313

В рамках відзначення 1030 річчя Хрещення Київської Русі та 95 річниці Чуда на Іосафатовій Долині 15 серпня відбулося паломництво до Іосафатової долини хрестів. Десятки тисяч віруючих на чолі з архієреями та духовенством, за понад десятилітньою традицією, пройшли Хресним ходом від с.Голинчинці Шаргородського району аби виконати заповіт Божої Матері, принести свій хрест до Іосафатової Долини та звершити спільну молитву.

По звершенні святкового Богослужіння привітали віруючих голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та  директор Департаменту у справах релігій та національностей  Міністерства Культури України Андрій Юраш. До святкового дійства також долучилися заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, голова Шаргородської районної державної адміністрації Катерина Кедик та депутати обласної ради Вадим Соляник і Людмила Станіславенко.

В рік коли Україна урочисто святкує величний ювілей – 1030-річчя хрещення Київської Русі-України Вінниччина має свій колорит цього свята, адже в цей рік ми відзначаємо 95 років Диву на Іосафатовій Долині,- зазначив, звертаючись до вірян, Валерій Коровій. - Ми живемо в непростий час -  час великих, великих роздумів і великих надій. Кожен із нас, несучи свій хрест,відчуває значну причетність до майбутнього нашої країни, до долі українського народу.

Андрій Юраш, який вперше відвідав Іосафатову Долину наголосив  на особливому духовному змісті святого місця, яке в цей день, збираючи у собі паломників з різних куточків нашої держави, свідчить про велику єдність України та велике благословення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень