A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Зустріч з Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Білорусь в Україні з білоруською спільнотою

Дата: 07.03.2019 10:20
Кількість переглядів: 276

 

В рамках співпраці Ради національно-культурних товариств та української діаспори Республіки Білорусь, 5-6 березня на Вінниччині перебував Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол та представники посольства Республіки Білорусь в Україні, які відвідали Вінниччину з офіційним візитом.

05 березня, у Центрі національних культур Вінниччини відбулась робоча зустріч,  учасниками якої стали заступник начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Алла Ратинська голова Ради національних спільнот Вінниччини Мераб Нарсіа, голова Вінницького обласного земляцтва білорусів Володимир Кочелаба та представники білоруської спільноти області.

У ході зустрічі сторони обговорили можливості подальшої співпраці та напрямки роботи, які можуть представляти спільний інтерес для обох сторін.

«На Вінниччині я вперше, хоча декілька років жив у Києві, тому мені знайомі вдача українського народу. На сьогодні дуже важливим фактором є міцні зв’язки між Україною та Білоруссю як у збереженні та популяризації білоруських традицій в Україні, так і українських у Білорусі. Ми відкриті для налагодження ділових контактів та подальшої співпраці між Радою національно-культурних товариств Вінниччини та українською діаспорою в Республіці Білорусь в напрямку розвитку «народної дипломатії», - сказав Ігор Сокол.

Зустріч земляцтва білорусів з послом продовжилась у Вінницькому обласному Будинку учителя, де перед гостями виступив народний аматорський колектив білоруської пісні «Купалінка», а гості у свою чергу подарували артистам нові національні білоруські костюми.

На завершення зустрічі сторони зазначили, що подальше співробітництво буде плідним та матиме виключно позитивні результати.

06 березня на площі Тараса Шевченка за участю керівництва області та міста, представників духовенства та національних спільнот, керівників структурних підрозділів та громадськості області відбулось відзначення 205-ї річниці з Дня народження видатного українського поета, письменника та художника – Тараса Шевченка, у церемонії вшанування якої взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол.

 У 2017 році Хмільницька районна державна адміністрація Вінницької області (Україна) та Слонімський районний виконавчий комітет Гродненської області (Республіка Білорусь) керуючись принципами Договору про дружбу, добросусідство і співробітництво між Україною і Республікою Білорусь від 17 липня 1995 року, а також зацікавленість громадськості Хмільницького району Вінницької області  і Слонімського району Гродненської області в розвитку двостороннього міжрегіонального співробітництва в торгово-економічній, науково-технічній та гуманітарній сферах підписано Угоду про співробітництво.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень