A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Найвеселіше єврейське свято відзначали цими вихідними на Вінниччині

Дата: 13.03.2017 10:57
Кількість переглядів: 390

    11.03.2017 року єврейська спільнота всього світу відзначає Пурім – свято з історичною основою, яке пов'язане з уникненням загрози знищення єврейського народу сирійським царем Ахашверошем. 
До них долучились і єврейська громада, яка проживає на теренах Вінницької області. Зокрема, 11-12.03.2017 року у м. Вінниці, Козятині та Жмеринці за участю представників вказаної спільноти відбулись урочисті заходи.
    В рамках проведення свят були проведені ігри, конкурси та вікторини. Заходи були відкриті для усіх бажаючих, хто цікавиться єврейською культурою та традиціями.

    За словами голови Вінницького обласного товариства єврейської мови та культури Олександра Цідоковича Пурим - це не тільки веселе свято, це свого роду день пам’яті і радість за спасіння єврейського народу давньої Персії від жорстокого Гамана, який організував змову з метою повного винищення єврейської спільноти. А ще воно має повчальний характер. Адже головне - не лише пам'ятати історію свого народу, а й уміти розповісти про неї іншим і винести з неї урок. 
Тож, таким чином святкуючи Пурим, єврейська спільнота не тільки нагадує нам про минуле, а й наголошує на важливості недопущення таких випадків у майбутньому, а також збереженні своїх традицій.

Довідково:

    Пурим - свято в пам'ять про чудовий порятунок спасіння євреїв у Перському царстві майже 2,5 тисячі років тому. У сучасному Ізраїлі і в єврейських громадах по всьому світу в Пурим проводяться карнавальні ходи. Тисячі людей виходять на вулиці, демонструючи один одному свої костюми, приготовані спеціально для свята.

    Традиційні страви Пуриму – гоменташі (трикутні пиріжки, начинені маком з медом), халва з родзинками, індичка, боби і насіння.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень