A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

На черговому засіданні секретаріату обласної Ради церков та релігійних організацій обговорено актуальні питання релігійного життя краю

Дата: 24.11.2017 11:08
Кількість переглядів: 305

23 листопада у Центрі національних культур Вінниччини відбулося засідання секретаріату обласної Ради церков та релігійних організацій.

Представники різних конфесій обговорили актуальні питання державно-церковних та міжконфесійних відносин.

Головну увагу члени засідання приділили обговоренню порядку денного засідання обласної ради церков і релігійних організацій, в якому прийматимуть участь голови конфесій.

За словами начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігоря Салецького, заключне цьогоріч засідання буде проведено спільно - Ради церков і релігійних організацій та обласної Ради національно-культурних товариств. Окрім того, участь у заході спільно з керівництвом області і міста візьмуть голови райдержадміністрацій і міст обласного значення та працівники райдержадміністрацій, на яких покладені обов’язки забезпечення державно-церковних та міжнаціональних відносин. Запрошений на засідання і Директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш.

Окрім того, на зустріч винесено питання проведення науково-практичної конференції на тему: «1917 – 2017 роки – історичні уроки минулого століття. Духовний та міжнаціональний аспект».

Членами секретаріату було запропоновано залучити до конференції всіх учасників розширеного засідання Вінницької обласної Ради Церков та релігійних організацій та обласної Ради національно-культурних товариств, істориків-краєзнавців, духовенство, викладачів навчальних закладів м. Вінниці.

Адже, ця тема, за їх словами, -  «є особливо актуальною сьогодні, коли минуло 100 років з дня тих кривавих подій. В області цього року було проведено чимало заходів за участі, та з ініціативи релігійних організацій, напрацьовано чимало історичних матеріалів, якими особливо важливо ділитися із громадськістю, щоб пам’ятати помилки минулого і не повторювати їх в майбутньому.»

 Потому, члени засідання організаційного комітету по відзначенні 500-річчя Реформації обговорили деталі проведення урочистої академії з нагоди Дня Реформації, яка відбудеться 28 листопада у Вінницькому музично0драматичному театрі ім. М. Садовського.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень