A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

ЕКСПЕРТИ МІНКУЛЬТУРИ ПРЕДСТАВИЛИ ТЕНДЕНЦІЇ ТА АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ У СФЕРІ РЕЛІГІЇ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ

Дата: 19.06.2018 11:17
Кількість переглядів: 363

Сьогодні, 15 червня в ІА «УКРІНФОРМ» за ініціативи  Міністерства культури України відбулась прес-конференція «Тенденції та сучасні питання державної політики у сфері релігії в контексті 100-річчя діяльності державного органу у справах релігій в Україні». Її учасниками стали співробітники Департаменту у справах релігій та національностей Мінкультури.

«Ми підкреслюємо свою солідарність і підтримку зусиль держави та  широкої громадськості щодо засудження вироку, який нещодавно був зроблений відомому журналісту і співробітнику УКРІНФОРМу Роману Сущенко та всім іншим українським в’язням сумління і совісті, які перебувають в російських в’язницях несправедливо засуджені за суто ідеологічно-надуманими причинами. Ми подумки з ними і в будь-який спосіб солідаризуємося з Романом Сущенко, Олегом Сенцовим і всіма іншими особами, які незаконно, безпідставно ув’язнені, отримали судові вироки чи чекають на них», - розпочав свій виступ директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України, кандидат політичних Андрій Юраш.

Він також  представив  учасників прес-конференції - співробітників Департаменту у справах релігій та національностей, які виклали бачення свого напрямку  діяльності держоргану у справах релігій на сучасному етапі.

«Ми ознайомимо вас з комплексом заходів, запланованим до відзначення сторіччя державного органу, що відповідає за питання державно-релігійної державно-конфесійної взаємодії, розповімо про підсумки нашої роботи та про особливості завершення нашого судового диспуту щодо реєстрації статутів УПЦ», - наголосив на меті проведення прес-конференції  директор Департаменту у справах релігій та національностей.

«Ми би хотіли з нашого боку розставити акценти і внести певну ясність. Ми також поділимось нашими здобутками у площині взаємодій з релігійними організаціями та розповімо про основні  досягнення української держави, різних правоохоронних  структур української армії у інституалізації військового капеланства, абсолютно новій сторінці у сфері конкретної взаємодії між державою та релігійними структурами».

Зокрема, Андрій Юраш розповів  про результати моніторингу релігійної свободи в Україні та зробив аналіз фрагменту Річного звіту Державного Департаменту США про міжнародну релігійну свободу за 2017 рік в частині щодо України.  За його словами, у щорічній доповіді не зафіксовано випадків антисемітських насильств в Україні впродовж всього 2017 року та прослідковується  позитивна динаміка у цьому питанні за останні роки.

Під час прес-конференції також було порушене питання про стан справ щодо судового позову, який подала Митрополія Української православної церкви проти Міністерства культури  та позиція відомства з цього питання.

Експерти Департаменту у справах релігій та національностей розповіли про основні результати діяльності в сфері інформаційно-аналітичного супроводу процесу інституалізації служби військового духовенства у 2017 - 2018 роках та розкрили аспекти діяльності держоргану стосовно офіційного погодження питання щодо можливості зайняття проповідницькою чи іншою канонічною діяльністю, виконання релігійних обрядів священнослужителями, релігійними проповідниками, наставниками, іншими представниками зарубіжних релігійних організацій, які є іноземцями і тимчасово перебувають в Україні.

 

Джерело:http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245377883&cat_id=244913751


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень