A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

ВІДБУЛОСЯ ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ ЕКСПЕРТНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ СВОБОДИ СОВІСТІ ТА ДІЯЛЬНОСТІ РЕЛІГІЙНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

Дата: 27.06.2018 11:26
Кількість переглядів: 290

     21-23 червня за сприяння Міністерства культури України в місті Ізмаїл відбулося виїзне засідання Експертної ради з питань свободи совісті та діяльності релігійних організацій, що діє при Міністерстві культури України, як консультативний та дорадчий орган. Мета цього заходу полягала в детальному моніторингу релігійних процесів південного регіону, а також в ознайомленні членів Експертної ради з особливостями діяльності релігійних організацій півдня України.

    Експерти разом з представниками релігійних організацій, які діють у місті Ізмаїл обговорили актуальні питання державно-церковних відносин в Україні та їх регіональні особливості. У своєму виступі директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш окреслив сучасний стан відносин між державою та релігійними організаціями, пояснив основні тенденції сучасної державної політики України в релігійній сфері. Експерти та представники релігійних організацій у своїх виступах неодноразово підкреслювали те, що плідна співпраця релігійних організацій та державних органів влади є запорукою досягнення соціальної стабільності в багатоконфесійному південному регіоні України.

    Окрім обговорення питань порядку денного, члени Експертної ради мали низку робочих зустрічей. Зокрема для ознайомлення з етноконфесійною палітрою півдня Одеської області члени експертної ради разом з представниками Одеської обласної державної адміністрації відвідали місто Вилкове, де відвідали храми, поспілкувалися з духівництвом та познайомилися з побутом й релігійними традиціями православних християн старовірів (липован).

    Також з робочою поїздкою експерти відвідали місто Болград в якому мали зустріч з представниками окремих діаспорних та етноконфесійних спільнот, які компактно мешкають в цьому населеному пункті. Члени експертної ради провели низку зустрічей з представниками місцевої влади та духовенства на яких обговорили питання існування й функціонування релігійних громад, де більшість складають представники етнічних меншин зокрема болгар, молдован й гагаузів.

    Підсумки роботи виїзного засідання Експертної ради з питань свободи совісті та діяльності релігійних організацій при Міністерстві культури України в місті Ізмаїл підбив директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш.

 

Джерело:http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245383214&cat_id=244913751


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень