A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У МІНКУЛЬТУРИ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ СПІВРОБІТНИЦТВА МІЖ УКРАЇНОЮ ТА РУМУНІЄЮ У СФЕРІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ НАЦІОНАЛЬНИХ МЕНШИН ДВОХ КРАЇН

Дата: 28.08.2017 11:30
Кількість переглядів: 287

    Міністр культури України Євген Нищук  провів зустріч з новопризначеним Міністром у справах закордонних румун Андреа Пастирнак.

    Під час зустрічі  сторонами  розглядалися питання налагодження співпраці між країнами у сфері збереження та розвитку культури національних меншин, зокрема,  питання  з підготовки оновленої Змішаної міжурядової Українсько-Румунської комісії з питань забезпечення прав осіб, які належать д національних меншин. 

    Розпочинаючи зустріч, Міністр культури України Євген Нищук  висловив сподівання на ефективне співробітництво  між країнами в частині забезпечення  прав національних меншин та розвитку культурної співпраці.

    «Я щиро радий нашому знайомству і сподіваюсь, що наша співпраця буде плідною та цікавою. На території нашої країни проживає велика кількість етнічних румун і, безперечно, спеціальний департамент нашого Міністерства намагається врахувати й збалансувати всі особливості в частині їх повноцінного розвитку, культури, освіти та мови », - зазначив Євген Нищук. 

    Під час спілкування, Андреа Пастирнак презентувала окремі програми Міністерства у справах закордонних румун, які мають намір реалізувати в Україні,  зокрема, проект інформаційних центрів Румунії та студентських таборів, а також проекти для румунської спільноти в Україні за фінансової підтримки  відомства.

    Окремо Андреа Пастирнак  зупинилася на питанні, присвяченому  проекту реконструкції меморіального будинку «Арон Пумнул» - облаштуванню літературно-меморіального  музею  румунському  поету, прозаїку та громадко-культурному діячу Міхая Емінеску в місті Чернівцях.

    «Минулого року ми відкрили Інформаційний центр Румунії на базі Ізмаїльського державного гуманітарного університету. Це була знакова подія, яка мала неабиякий успіх у румунської діаспори не лише з України, а й з усього світу», - розповіла АндреаПастирнак.

    Євген Нищук відзначив важливість реалізації такого проекту для розвитку культурного співробітництва  для обох країн та запевнив у  підтримці з боку Міністерства культури України подібних українсько-румунських проектів.

Джерело:http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245270954&cat_id=244913751


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень