A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Діалог щодо налагодження співпраці із закордонними українцями продовжується

Дата: 26.08.2017 12:17
Кількість переглядів: 304

 

   23 серпня 2017 року в Центрі національних культур Вінниччини заступником голови облдержадміністрації Олександром Крученюком проведено зустріч з представниками делегації з Республіки Білорусь на чолі з головою Слонімської районної Ради депутатів Сергієм Рогозиком та делегацією з Латвійської Республіки на чолі з директором департаменту громадської інтеграції Міністерства культури Латвійської Республіки Солвітою Вевере, які перебувають на Вінниччині з нагоди відзначення 26-ї річниці Незалежності України.

   Учасники зустрічі обговорили питання налагодження співпраці з українською діаспорою за кордоном, а також шляхи виведення такої співпраці на новий рівень. Так, О. Крученюком зазначено, що «цьогоріч підписано угоду про співробітництво між Хмільницькою районною державною адміністрацією Вінницької області та Слонімським районним виконавчим комітетом Гродненської області (Республіка Білорусь). Вказаний напрямок налагодження співпраці на рівні органів державної влади ми плануємо продовжувати та активізувати.

   Також протягом 2016-2017 років Радою національно-культурних товариств Вінниччини проведено активну роботу щодо налагодження співпраці в напрямку розвитку народної дипломатії з українськими організаціями за кордоном. На даний час підписано угоду про співробітництво у культурній, освітній, інформаційній та інших сферах життя між ГО «Рада національних товариств Вінниччини» та  «Об’єднанням українських товариств Латвії», а також громадськими організаціями у Німеччині, Іспанії, Ізраїлі, Італії та ін.

   В свою чергу голови делегацій з Республіки Білорусь та Латвійської Республіки підкреслили, що відносини з Україною мають давню і спільну історію, що є міцним підґрунтям та потужним потенціалом для подальшого співробітництва. Всі учасники делегації висловили вдячність та повну готовність до співпраці,  а також відзначили інтенсивний розвиток Вінницької області у всіх важливих сферах життя.

   Крім того представників делегацій зацікавили проекти, ініційовані Радою національно-культурних товариств Вінниччини, щодо налагодження співпраці з українською діаспорою за кордоном та висловлено повну готовність до співпраці.

   По завершенню зустрічі гості взяли участь у святкових заходах, приурочених святкуванню Дня Державного Прапору та 26-й річниці Незалежності України. Гарні враження та емоціїгості отримали під час ознайомленняз виставковими експозиціями, виробами майстрів різних видів народноїтворчостікожного району Вінницької області, які були представлені в рамках проведення Х обласного фестивалю народної творчості «Скарби Поділля».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень