A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Наше головне завдання: забезпечити збереження етнічної самобутності та традицій національних спільнот, що проживають на Вінниччині

Дата: 25.05.2018 12:17
Кількість переглядів: 353

    Саме з цією метою вчора відбулась зустріч азербайджанської спільноти, присвячена дню Республіки Азербайджан та початку Рамадану, на якій були присутні начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації І.Салецький, голова ГО «Рада національних товариств Вінниччини»-голова грузинської діаспори Вінниччини Мерабі Нарсіа, голова Вінницького обласного земляцтва білорусів Володимир Кочелаба та голова ГО «Вінницька обласна азербайджанська община «ОГУЗ» Абдуллаєв Наміг Закіф огли.

    Відповідно до традицій зустріч почалась молитвою. Після чого, до учасників зустрічі звернувся начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації І.Салецький. Він наголосив на дружніх стосунках, що склалися між Азербайджаном та Україною на державному рівні. Зокрема, зазначив, що 28 травня 1918 року вперше було проголошено утворення Азербайджанської Демократичної Республіки. Тоді на карті світу зявилась перша демократична республіка у мусульманському Сході. Але , на жаль, шлях встановлення своєї незалежності був складний. Адже, вказана республіка проіснувала лише 2 роки і лише через 70 років Азербайджан домігся своєї остаточної державної незалежності. Ми захоплюємося Вашою стійкістю та незламністю духу та будемо продовжувати надавати максимально можливу підтримку Вашій спільноті в рамках реалізації заходів Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки, завдяки якій в області вдається реалізовувати низку культурно-мистецькі, освітньо-мовні та інформаційні потреби національних спільнот Вінниччини. Водночас, він привітав присутніх з проходженням священного місяцю Рамадан. «Адже це особливий час для віруючих, час очищення і перевірки стійкості духу».

    Голова ГО «Рада національних товариств Вінниччини» Мерабі Нарсіа Мерабі Нарсіа зазначив, що піст, який триває протягом Рамадану насамперед навчає цінувати Божі дари — їжу й пиття. Віруючі на власному досвіді пізнають почуття голоду. А це  в свою чергу спонукає бути чуйнішими до потреб мільйонів бідних людей.

Довідково:

    Рамадан є Священним місяцем ісламу. Мусульмани дуже чекають на його прихід, адже вважається, що саме у Рамадан Бог надіслав Пророку Мухаммеду перше одкровення Корану. А вже згодом Всевишній звелів мусульманам постити в Рамадан. Цьогоріч почався він 15 травня та закінчиться 14 червня, після чого почнеться свято «Упаза-байрам».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень