A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

ІІ Міжнародний фестиваль національних культур «Всі ми діти твої, Україно!» відбувся у м. Шаргород

Дата: 26.05.2017 21:30
Кількість переглядів: 359

    У славетному подільському містечку Шаргород, який здавна називають «містом трьох культур», 25 травня відбувся ХХV фестиваль національних культур «Всі ми діти твої, Україно!». У цьому році ювілейний фестиваль мав статус Міжнародного, адже у ньому взяли участь творчі колективи з інших держав. На запрошення управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації запрошено вокальний ансамбль української пісні «Джерело» української діаспори (м. Єлгава), ансамбль латвійської народної творчості «Кокле» (м. Рига Латвійська Республіка) та вокальний ансамбль білоруської пісні «Слав’яночка» (м. Слонім Республіка Білорусь). На запрошення управління культури і мистецтв облдержадміністрації до Шаргороду прибули дитячі фольклорні ансамблі з м. Шолданешти Республіка Молдова та м. Ясси Республіка Румунія.

 Розпочався фестиваль з огляду «Містечка майстрів», де були представлені роботи образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва та майстер-класи. «Світлиці» територіальних громад Шаргородського району пригощали всіх гостей традиційними національними стравами.

   Марш-парад учасників фестивалю у національних костюмах створив невимовно святкову атмосферу.

 В урочистому відкритті фестивалю взяли участь голова Вінницької облдержадміністрації В.Коровій,  прокурор Вінницької області Вячеслав Соколовий, начальник відділу Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Юрій Марченко, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації Станіслав Городинський, голова Ради національно-культурних товариств Вінниччини Володимир Кочелаба та керівництво Шаргородського району.

   З привітальним словом виступив керівник області, який зазначив важливість таких фестивалів що єднають всі національності, та висловив подяку делегаціям дружніх держав та сусідніх областей України для участі у фестивалі національних культур Вінниччини.

  Свої творчі здобутки та виконавську майстерність продемонстрували вокальні, хореографічні та інструментальні колективи білоруської, єврейської, ромської, польської, чеської спільнот з Барського, Жмеринського, Калинівського, Козятинського, Тиврівського, Хмільницького, Шаргородського районів, а також з мм. Вінниця, Житомир та Чернівці та колективи з-за кордону.

   Учасники фестивалю отримали дипломи та подарунки. Захід пройшов на високому організаційному рівні.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень