A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Виховні години на духовно-моральну тематику розпочинаються в школах Вінниччини за участі представників обласної Ради Церков.

Дата: 20.04.2018 12:31
Кількість переглядів: 701

 

     Проведення в загальноосвітніх навчальних закладах виховних годин духовно-морального спрямування обговорено 19 квітня у Центрі національних культур Вінниччини на засіданні секретаріату обласної Ради церков та релігійних організацій.

     Тематичні виховні години на духовно-моральну тематику проводяться в навчальних закладах м. Вінниці щороку та приурочені до певних релігійних подій, які відзначаються на державному рівні: 1025 –річчя хрещення Київської Русі, духовному аспекту в декомунізаційних процесах на Вінниччині, сторіччі революції 1917-1921 років та ін.

     Враховуючи те, що цьогоріч на виконання Указу Президента України від 08.08.2017 року № 214/2017 відзначається ювілей -  1030-річчя хрещення Київської Русі – України представниками релігійних організацій зініційовано, з метою вшанування історії державотворення нашого народу та духовно-морального виховання молодого покоління, тематичні бесіди в школах присвятити саме темі: «Християнські цінності в демократичному суспільстві».

     Адже за словами духовенства «саме Хрещення Київської Русі –України дало початок становленню нашої держави, існування якої базується на духовно моральних цінностях - нашого  загальнонаціонального скарбу, який є найвищим і цілісним здобутком українського народу, основою нашої єдності, самобутності та національної ідентичності, який сьогодні  вкрай важливо популяризувати серед молодого покоління».

      Виховні години духовно-морального спрямування розпочинаються уже 23 квітня та триватимуть протягом місяця. До їх проведення долучилися представники шести конфесій, які відвідають з годинами спілкування  34 школи м. Вінниці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень