A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Єврейська громада Вінниччини відсвяткувала Хануку

Дата: 19.12.2017 12:40
Кількість переглядів: 288

18 грудня, в приміщенні обласної філармонії, єврейська громада Вінниччини відзначила свято веселої та світлої Хануки, яке розпочалось спільним молитовним співом равина, голови іудейської релігійної громади «Бейс Менахем Любавич Вінниця» Шауля Хоровіца з вихованцями школи «Ор-Менахем».

З привітальним словом від обласної державної адміністрації та управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації виступила головний спеціаліст управління Ірина Стеценко, яка побажала у дні світлої Хануки зміцнення віри, духовного відродження та благополуччя кожній родині.

Концертна програма продовжилась чудовою пісковою анімацією композиції «Ханука» у виконанні Наталії Єрмолаєвої. Також, прозвучали пісні Б.Окуджави, О.Розенбаума у виконанні барда з Харкова Євгена Фрильянта. Веселого та яскравого настрою додали танці і пісні вихованців школи «Ор-Менахем».

Нікого не залишила байдужим та подарувала масу позитивних емоцій гра артистів Вінницького державного академічного музично-драматичного театру ім. М.К.Садовського у виставі «Менора у вікні».

Також, учасники та гості свята змогли переглянути тематичну книжкову виставку «Перемога світла над темрявою» та взяти участь у майстер-класах з декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва єврейської спільноти.

За допомогу в організації та проведенні свята Ханука вручено подяки керівництву управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, Вінницькому обласному відділенню єврейського агентства «Сохнут-Україна» та учасникам концерту.

Для довідки: Ханука - свято перемоги добра над злом, світла — над пітьмою, свято надії. Свято, яке вчить людей ніколи не впадати у розпач. Щороку в єврейських оселях запалюють ханукальні свічки. Ставлять ханукіот (світильники) на найвидніших місцях, щоб усі бачили й усі пам'ятали про диво, що сотворив Всевишній. Запалюють свічки протягом 8 днів, щодня додаючи по одній, встановлюють справа наліво, а запалюють зліва направо. Запалені на початку вечора, незадовго до заходу сонця, свічки повинні горіти не менше 30 хвилин після настання темряви. У п'ятницю їх запалюють раніше суботніх свічок. Не можна використовувати світло ханукальних свічок для роботи та читання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень