A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Важливість виховання молоді на принципах християнської моралі обговорили у Вінниці духовенство, науковці та студенти

Дата: 25.04.2017 12:44
Кількість переглядів: 381

 

24 квітня у Вінницькому державному педагогічному університеті ім. М. Коцюбинського відбулася VI регіональна науково-методична конференція «Виховання молоді на принципах християнської моралі».

Організували захід відділ виховної роботи університету та Вінницька єпархія Української Православної Церкви.

На заході були присутні ректору ВДПУ ім. Коцюбинського Наталія Лазаренко, митрополит Вінницький і Барський Симеон, начальник управління у справах національностей та релігій обласної державної адміністрації Ігор Салецький, кандидати педагогічних наук, викладачі університету і загальноосвітніх навчальних закладів області, духовенство та студентська молодь.

У вступному слові ректор педуніверситету Наталія Лазаренко, наголосила, що проведення конференції додасть учасникам нових міркувань та збагатить світогляд знаннями і глибшим розумінням моральності і духовності особистості.

Вітаючи учасників конференції Ігор Салецький відзначив важливе значення християнських цінностей для виховання молоді, для побудови високодуховного, розвинутого, демократичного суспільства.

Конференція працювала за наступними напрямками: «Роль християнської моралі у формуванні духовних цінностей молодого покоління», «Історія та сучасність суспільно-релігійного життя в Україні», «Християнські мотиви в літературі та мистецтві», «Історія християнських храмів» та ін.

В рамках пленарного засідання начальник відділу у справах релігій управління національностей та релігій ОДА Лариса Шепель представила учасникам наукову доповідь «Релігійно-храмова культура як чинник сучасної гуманітарної системи». У своєму виступі охарактеризувала своєрідну та неповторну архітектурну духовну спадщину Вінниччини. Акцентувала увагу на найдревніших культових об’єктах, які збереглися на теренах області, їх кількості та проблемах збереження сакральної дерев’яної спадщини.

Зважаючи на те, що окрасою  Вінниччини є унікальні духовні святині, які варто побачити на власні очі, Ігор Салецький презентував університету сертифікат на безкоштовну паломницьку поїздку сакральними об’єктами Вінниччини, які відбувся в рамках  Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень