A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Дім Милосердя для безпритульних відкрили на Вінниччині силами релігійних громад

Дата: 15.02.2018 12:46
Кількість переглядів: 369

Представники управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, Департаменту соціальної політики  міської ради та почесний голова обласного об’єднання Церкви Християн Віри євангельської Михайло Якобчук 14 лютого відвідали Дім Милосердя «Віфезда» в с.Вінницькі Хотори, який нещодавно відкрився в при обласному об’єднанні Церкви Християн Віри євангельської. Будинок створений  для осіб, що потрапили у складні життєві обставини.  Більшість людей – це колишні ув’язнені, люди, які постраждали внаслідок насильства у родині, втратили житло, а також безпритульні, розповів директор закладу Ярослав Сімашко.

Загалом в Домі Милосердя створені всі умови для проживання 40  осіб, наразі перебуває 27, проте ліжко-місця, на даний час,  призначенні лише  для чоловічої статі. Окрім проживання і харчування, в закладі безпритульні можуть отримати ще цілу низку послуг – допомогу у відновленні документів, супровід до медичних закладів тощо. Передбаченні місця й для людей з особливими потребами.

За словами директора, заклад діє на благодійних засадах завдяки допомозі віруючих об’єднаної Церкви Християн Віри Євангельської. Програма  перебування базується на християнських істинах та  має на меті, в першу чергу,   допомогти людині  побачити реальне життя, орієнтуватися в ньому, заново соціалізуватися, відновити сімейні стосунки і відносини з рідними, звикнути до роботи і влитися в нове, здорове суспільство.

Для довідки:

Вінницьке обласне управління об’єднаної церкви християн віри євангельської є однією із найпотужніших протестантських конфесій області.

ЇЇ мережа представлена в області 1 релігійним управлінням, 1 місією, 86-релігійними громадами та 1 духовним навчальним закладом - Українська теологічна семінарія, в якому заочно навчається 160 семінаристів.

Релігійні організації проводять значну соціальну роботу. Щороку  в двох стаціонарних християнських таборах відпочинку  «Джерело любові» м. Вінниця та «Мир і радість» с. Коло-Михайлівка Вінницького району, які діються під патронатом Церкви оздоровлюється біля 2 тис. дітей та молоді, близько 300 інвалідів з різних регіонів нашої держави, понад 100 чол. самотніх людей похилого віку. У таборах відпочивають діти з малозабезпечених сімей, сироти, громадян, що вимушено переселені зі Сходу країни та учасників АТО.

Окрім того, віруючими створено Центри соціальної допомоги та реабілітації дітей «Шанс» - альтернативи будинкам сімейного типу в  м. Вінниця, с. Яришівка, с. Красне, с. Пирогово Тиврівського району.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень