A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Розпочався робочий візит Вінницької делегації до Латвійської Республіки.

Дата: 08.12.2017 13:03
Кількість переглядів: 316

На запрошення української діаспори Латвійської Республіки, громадської організації «Об’єднання українських товариств Латвії» та Міністерства Культури Латвійської Республіки 06-10 грудня 2017 року офіційна делегація Вінницької області у складі заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Крученюка, начальника управління у справах національностей та релігій Ігоря Салецького, заступника голови обласної Ради Ігоря Хміля перебуває з робочим візитом у Латвійській Республіці.

Візит відбувається в рамках проведення в м.Рига Міжнародної конференції на тему « Співпраця різних національностей, можливості і проблеми».

Метою конференції є питання міждержавної інтеграції, захист людини і представників національних товариств, обговорення проблематики міграційних процесів і адаптації етнічних спільнот в системі державного самоврядування Латвії.

Нагадаємо, в серпні 2016 року була підписано Угоду про співробітництво між Радою національних товариств Вінниччини та  Об’єднанням українських товариств Латвії.

Робоча поїздка розпочалась із  відвідин Ризької української середньої школи, єдиної української школи  в країні.

Директор школи Лідія Кравченко ознайомила вінницьку делегацію із організацією роботи навчального закладу, запропонувала поспілкуватися з учнями та персоналом школи, адже за її словами, -  «навчання в школі проводиться за двомовною системою українською та латиською мовами: 60% – латиська мова, 40% – українська.  В учбово-виховному процесі школи поєднується два завдання – виховання майбутніх громадян Латвії та закріплення в них глибокої шани до своєї етнічної Батьківщини – України. Заклад пройшов державну акредитацію і фінансується з держбюджету Латвії».

В свою чергу, для  поповнення фонду бібліотеки закладу, делегацією подаровано книги, які популяризують українські традиції і культуру України та, зокрема, Вінниччину.

Окрім того, в ході міжнародного візиту відбулася офіційна зустріч  членів делегації з керівництвом Ризької крайової думи, на якій обговорено загальні тенденції співпраці між Вінниччиною та Латійською республікою.

Під час зустрічі Олександр Крученюк охарактеризував стан соціально-економічного розвитку регіону, його інвестиційний та туристичний потенціал та наголосив на важливості розвитку міжрегіональних міжнародних контактів

В подальшому, в рамках перебування делегації у Республіці Латвія, заплановано візити вінничан до архітектурного бюро "Sarma i Norde", що є розробником  великого багатофункціонального торгового центру Akropole, ознайомлення з досвідом латвійських підприємців в проектуванні та будівництві об’єктів у країні та за кордоном, а також знайомство з організацією роботи ЗМі по висвітленню роботи органів влади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень