A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У Центрі національних культур Вінниччини відбулося засідання секретаріату обласної Ради Церков

Дата: 26.04.2017 13:14
Кількість переглядів: 351

    25 квітня 2017 року у Центрі національних культур Вінниччини відбулося засідання секретаріату обласної Ради Церков і релігійних організацій, яка діє при голові обласної державної адміністрації.

   Учасники зібрання обговорили організаційні питання проведення чергового засідання Ради Церков, яке заплановане на 28 квітня та актуальні питання державно-церковних відносин області.

   Представник Подільської конференції церкви АСД Зайцев О.А. поінформував про хід виконання заходів, передбачених Указом Президента України від 26.08.2016 року 357/2016 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації».

    У ході роботи секретаріату було обговорено питання літнього оздоровлення релігійними організаціями дітей та молоді, розглянуто можливості сприяння органів державної влади та органів місцевого самоврядування в реалізації даного проекту.

    Начальник управління І.Салецький повідомив, що в рамках Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки, протягом 2017 року передбачається проведення спільних заходів релігійних організацій та управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації  спрямованих на популяризацію сакральних святинь області, здорового способу життя, патріотичного та духовного виховання молоді, літнього оздоровлення та відпочинку дітей.

    Також розглянуто питання відповідності окремих пунктів статутів релігійних громад чинному законодавству України про свободу совісті.

   На завершення засідання представниками секретаріату визначили перелік питань, необхідних для підведення підсумків роботи Ради Церков та релігійних організацій у 1 кварталі 2017 року.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень