A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Вінницьке обласне доброчинне товариство «Польський дім ім. Т.М. Леонюка» відзначило своє 25 річчя

Дата: 26.11.2018 13:45
Кількість переглядів: 303

Для Вінницького обласного доброчинного товариства «Польський дім ім.Томаша Марека Леонюка» рік  2018 - ювілейний. 25 років тому у 1993 році на Вінниччині було зареєстровано першу громадську організацію польської спільноти за часів Незалежної України. Саме «Польський дім» розпочав активну діяльність з відродження та розвитку польської культури, мови та традицій на терені області серед мешканців польського походження.

Головою та активною діячкою громадського польського руху була відома багатьом Тетяна Єндрусінська. З 2011 року організацію очолював Дмитро Скакун. Нині головою товариства є Раїса Протасевич, яка була активним членом товариства з перших днів його створення.

24 листопада цього року товариство відзначило свою 25 річницю діяльності. На свято прибули багаторічні партнери з Келецького повіту (Республіка Польща), представницька делегація з м. Тульчин та голови польських громадських організацій Вінниччини.

З вітаннями та побажанням подальшого розвитку товариства виступили Віце-консул Генерального Консульства РП у Вінниці Магда Арсенич та заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська, яка висловила подяку товариству за вагомий внесок у розвиток дружніх взаємовідносин між Польщею та Україною. Поблагословив ювілярів на подальший розвиток та діяльність Єпископ-ординарій Кам’янець-Подільської Дієцезії Леон Дубравський.

Гостей та членів товариства привітали концертною програмою молодь та діти «Дому польського».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень