A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Відбулося перше у 2017 році робоче засідання секретаріату обласної Ради церков та релігійних організацій

Дата: 02.02.2017 14:25
Кількість переглядів: 397

     

1 лютого у Центрі національних культур Вінниччини відбулося перше у 2017 році робоче засідання секретаріату обласної Ради церков та релігійних організацій.

       Представники різних конфесій обговорили актуальні питання державно-церковних та міжконфесійних відносин. 
Велику увагу членами Ради церков було приділено проведенню у 2017 році в загальноосвітніх середніх навчальних закладах області виховних годин на тему: «1917 – 2017 роки – історичні уроки минулого століття. Духовний аспект». 

      Тематичні виховні години духовного спрямування проводяться в навчальних закладах м. Вінниці упродовж декількох років. Всі вони були приурочені до релігійних подій, які відзначалися на державному рівні: 1025 –річчя хрещення Київської Русі, духовному аспекту в декомунізаційних процесах на Вінниччині тощо.

       Указ Президента України від 22.01.2016 року №17/2016 «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років» надихнув членів Ради церков на проведення цьогорічної виховоної години відповідної тематики. «Ті часи згадуються з великою біллю: тисячі знищених храмів, віруючих людей, наруга над християнськими святинями. Віру намагалися не просто стерти, а вирвати з людських душ», – сказав у розмові М.Й.Якобчук, єпископ Вінницького обласного управління об’єднаної церкви ХВЄ.

    «Комуністична Партія прийшла до влади в Росії у жовтні 1917 року, а трьома місяцями пізніше – в Україні. Вона поставила собі за мету створити “нову моральність” й “нову людину” і побудувати нове суспільство, перетворити світ на “земний рай”, рай без Бога і без релігії. Сьогодні, через призму століття, потрібно дати оцінку тим подіям, зробити висновки, а найголовніше підкреслити значення Віри у житті людини та суспільства», сказав секретар Вінницького єпархіального управління УПЦ протодиякон Владислав Демченко.

       Щоб дана тема стала ціковою і доступною для учнівської аудиторії, членами Ради церков ініційовано створення власними силами тематичного відеофільму.

     З метою спонукання молодого покоління до активного сприйняття даної теми та інтересу до духовного життя обласною Радою церков та релігійних організацій ініційовано проведення серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Вінниці тематичних конкурсів, за результатами яких переможці будуть нагородженні цінними подарунками.

      Разом з тим, на засіданні секретаріату обговорено питання щодо виконання Указу Президента України від 26.08.2016 року 357/2016 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації» в частині проведення у навчальних закладах науково-практичних конференцій на тему: «500-річчя Реформації» за участю духовенства протестантських конфесій Вінниччини, науковців, студентів вищих навчальних закладів, громадськості. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень