A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

IV Всеукраїнський диктант з польської мови «Ja pisze, Ty piszesz, My piszemy... po polsku» відбувся у Вінниці

Дата: 23.05.2017 15:06
Кількість переглядів: 397

    В рамках конкурсу «Співпраця з Полонією та поляками за кордоном у 2017 р.», за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці 21 травня 2017 року у приміщенні Вінницького Національного технічного університету відбувся IV Всеукраїнський диктант з польської мови, у якому взяли участь учні загальноосвітніх закладів м. Вінниця, Вінницького, Барського, Козятинського, Жмеринського та Хмільницького районів, які вивчають польську мову, а також слухачі недільних шкіл, що діють при громадських об’єднаннях польської спільноти.

       Всього у написанні диктанту взяли участь 280 учасників різного віку.

     Перед початком заходу виступили симфонічний квартет та тріо акордеоністів державної музичної школи з м. Криниця - Здруй Республіки Польща та вокальний польський колектив Гуманітарної гімназії № 1 ВМР.

   У роботі кваліфікованого журі взяли участь вчитель-волонтер Міністерства науки та вищої освіти Польщі Лідія Паулюкевич, вчителі польської мови з мм. Вінниця, Жмеринка та Хмільник. Переможці різновікових категорій отримали книги польських авторів. Спеціальні подарунки було підготовлено для наймолодшого учасника - 8 років, та найстаршого - 62 роки.

     Організаторами заходу у Вінниці виступила громадська організація «Центр розвитку і партнерства «Полонія» - голова Марія Козирська-Мазур. Захід пройшов на високому організаційному рівні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень