A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Єврейська спільнота Вінниччини розпочала святкування Пуріму

Дата: 22.03.2019 15:21
Кількість переглядів: 307

Пурім - свято, встановлене відповідно до біблійної Книги Естер у пам'ять порятунку євреїв від винищування в роки їх проживання на території Перської імперії. Це найвеселіше єврейське свято, відзначати яке прийнято зi смачними частуваннями, яскравими карнавалами та влаштовуванням жартівливих вистав, які називаються пурімшпіль. Іудейське свято Пурім у 2019 році відзначається з 20  по 25 березня.

У Міському палаці мистецтв «Зоря» у ввечері 20 березня, коли на єврейському календарі настав 14-й день місяця адар, єврейська община «Ігуд іудей Вінниця» разом з іншими єврейським громадами Вінниччини та всього світу розпочала відзначати Пурім.

На сцені міського палацу «Зоря» учасникам заходу була представлена цікава концертно-розважальна програма у виконанні професійних акторів театру, яку розпочав традиційним читанням «Сувоя Естер» Вінницький рабин Шауль Горовець. У заході взяли участь вихованці приватного навчального закладу «Ор Менахем» м. Вінниця, у виконанні яких глядачам була представлена театралізація подій, пов'язані з святом Пурім.

 Заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська привітала усіх присутніх у залі та подякувала організаторам заходу за роботу по збереженню та популяризацію єврейської культури, мови та традицій на Вінниччини, запевнивши щодо управління й надалі буде забезпечувати вільний розвиток національних спільнот, що проживають на теренах області та надавати підтримку у проведенні етнокультурних заходів, які сприяють консолідації багатонаціонального українського суспільства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень