A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Відпочинок дітей з польських родин Вінниччини у Свєнтокшиському воєводстві

Дата: 08.08.2019 17:56
Кількість переглядів: 325

На запрошення пана Анджея Бентковського - Маршалка Свєнтокшиського воєводства 20-ти особова група дітей з польських родин  Вінниччини перебувала з 22 по 30 липня у Свєнтокшиському воєводстві під опікою голови Брацлавського товариства поляків “Відродження” Лідією Яковенко та вчителя польської мови Оленою Рябошапки.

Програма перебування була надзвичайно насиченою та цікавою. Протягом семи днів учасники навчально-пізнавального відпочинку відвідали найкращі історичні місця воєводства. Це й відомий Національний музей у Кельцах, королевський замок у Хенчинах, музей Г. Сенкевича, археологічний центр у Нові Слупі та екскурсія до Токарні.

Особливою була екскурсія до Монастиря на горі Святого Христа, участь у святій месі та панорамний огляд Свєнтокшиських гір. Незабутньою стала й екскурсія до старовинного Сандомєжа та  його околиць.

Крім екскурсій дітям було запропоновано майстер-класи з художнього малюнку, різноманітні конкурси, змагання, розваги. Вінничани мали можливість спілкуватися з ровесниками з Білорусі, які також були запрошені до Польщі. 

Маршалек Анджей Бентковський у перший день  зустрівся з групами дітей з польських родин України та Білорусі та їх опікунами. Під час зустрічі діти мали можливість представити свої мистецькі таланти. У їх виконанні лунали вірші та пісні польскою мовою, а на згадку про перебування у Свєнтокшиському регіоні  отримали  подарунки.

Повертаючись додому, діти, переважна більшість яких була вперше у країні своїх прадідів, були під великим враженням та сподіванням на наступну подорож до Польщі. 

Польські організації Вінниччини висловлюють щиру подяку керівництву та працівникам Свєнтокшиського воєводства на чолі з Маршалком — Анджеєм Бентковськім за вперше організований літній навчально-пізнавальний відпочинок у Польщі для дітей польського походження Вінниччини. 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень