A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У Вінниці відбувся ювілейний XХ регіональний фестиваль польської культури «Єднаймось! Радіймо! Співаймо!»

Дата: 02.12.2019 14:24
Кількість переглядів: 441

30 листопада в обласній філармонії ім. М.Леонтовича відбувся ювілейний ХХ регіональний фестиваль польської культури «Єднаймось, радіймо, співаймо!», який традиційно був присвячений Дню Незалежності Республіки Польща.

З привітальним словом до гостей та учасників фестивалю звернулись Сенатор Республіки Польща Юзеф Зайонц, Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Даміан Чарчинський, заступник директора кабінету Маршалка Свєнтокшиського воєводства Івона Сінкевич-Потачала та заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, який зазначив: «Проведення фестивалю польської культури у Вінниці – це яскравий приклад українсько-польської дружби і партнерства. Вже більше 60 років існує дружба між Вінницькою областю та Свєнтокшиським воєводством. Також, плідними є зв’язки з Лодзінським, Варшавським та іншими воєводствами. Ми пишаємось тим, що саме на Вінниччині проводиться багато міжнародних заходів у різних сферах життя,  у тому числі й етнонаціональні заходи, які  розвивають, зберігають та популяризують культури кожної національності, яка проживає на теренах нашої області, зокрема польської».

Почесними гостями фестивалю була делегація Свєнтокшиського воєводства з міст Варшава і Хелма.

У заході взяли участь колективи художньої самодіяльності польської спільноти з мм. Бар, Вінниця, Гнівань, Козятин та Житомир. У другій половині фестивалю виступив відомий польський бард і композитор з м. Зелена Гура (РП) – Мачей Врублевскі.

Керівники творчих колективів отримали дипломи учасника фестивалю та ювілейні статуетки.

Організатором фестивалю виступила ГО «Спілка поляків Вінниччини» - голова товариства Алла Ратинська, яка по завершенню концерту висловила слова подяки всім учасникам та гостям фестивалю.

Фестиваль відбувася під патронатом Свєнтокшиського воєводства та за фінансової підтримки Генерального Консульства РП у Вінниці, Вінницької обласної Ради та Вінницької міської Ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень