A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У Вінницькій області пройшов V Всеукраїнський екологічний збір-похід «Чисті джерела-2018».

Дата: 17.05.2018 16:30
Кількість переглядів: 314

Цьогоріч до його проведення долучилося управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації спільно з релігійною громадою Великомученика Побідоносця Георгія м. Могилів-Подільський.

Зокрема, для облаштування наметового табору управлінням надано туристичний інвентар: палатки, спальні мішки та каремати. А також, спільно з  релігійною громадою проведено військово-патріотичну гру "Сокіл" ("Джура").

Дані заходи вдалося реалізувати завдяки  ресурсу Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки.

 Всеукраїнський збір-похід «Чисті джерела-2018»  - це важлива частина річної програми ГО «Молодіжна організація Подільські скаути», яка спільно з Молодіжним відділом Могилів-Подільської єпархії УПЦ протягом 10 років організовує дозвілля для дітей та підлітків. Щорічні табори вже стали брендовими і кожного року продовжують вабити скаутів своїми новими напрямками діяльності.

До десятирічного ювілею ГО «Молодіжна організація Подільські  скаути» 70 дітей під керівництвом студентів та педагогів, скаутів та волонтерів з різних куточків України з’їхалися до с. Юрківці  Могилів Подільського району Вінницької області та на базі храму Святого Архистратига Михаїла провели двотижневий Збір-похід «Чисті джерела-2018».

Протягом чотирнадцяти днів діти  навчалися як покращити стан природи, ходили в походи в Костів яр та Лядівський скельний монастир, прибирали в лісі, чистили джерела, вчилися готувати смачні страви.

Разом з тим, в рамках екологічного збору відбувся триденний, з 9 по 11 травня, наметовий військово-патріотичний захід  "Сокіл" ("Джура"). 3 дні діти проживали в лісі, який знаходиться поблизу с. Юрківці, де навчалися самостійно розкладати намети, вогнище, адаптуватися та жити в природних умовах: готувати їжу, надавати медичну допомогу, ознайомилися з основами орієнтування тощо.

За даними керівника програми – голови ГО «Молодіжна організація Подільські скаути» Наталі Веселовської -  «даний збір-похід відбувається вп’яте та має на меті підвищити екологічну культуру дітей, навчити праці в команді, виживати та адаптуватися до складних умов, дбайливо ставитися до природи та культурної спадщини власної країни. Важливе місце відводиться військово-патріотичному вихованню молодого покоління - формуванню вмінь і навичок, необхідних майбутньому захиснику Вітчизни. Окрім того, всі 10 років Подільські скаути беруть в табори та походи близько 30 % діток з інвалідністю. Це допомагає соціалізації таких дітей та вчить підтримці, надійності, добру, взаємодопомозі інших діток».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень