A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Наукова конференція, присвячена 150-й річниці від дня народження Ю.Пілсудського, відбулась у Вінниці

Дата: 11.12.2017 16:46
Кількість переглядів: 320

    09 листопада польська громада Вінниччини з квітами та запаленими свічками прийшли до пам’ятної дошки, присвяченої перебуванню у Вінниці, польського політичного і державного діяча Юзефа Пілсудського аби вшанувати пам'ять.

    У приміщенні кінотеатру «Родина» відбулась наукова конференція на тему: «Справа одного життя», з нагоди 150-ї річниці від дня народження засновника польської армії, маршала Польщі Юзефа Клеменса Пілсудського.

    Захід розпочався виступом камерного хору «Кантіка Аніма» («Спів душі») під керівництвом заслуженого діяча польської культури Людмили Халабуди (Польський дім м. Бар). У їх виконанні прозвучали гімни України та Республіки Польща.

    Відкриття конференції надано Консулу Генерального Консульства Республіки Польща у м. Вінниця Алісії Загулі.

    З привітальним словом від обласної державної адміністрації та управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації виступила головний спеціаліст управління Ірина Стеценко, яка акцентувала увагу на важливості проведення історичних конференцій, що дає можливість інформувати громадськість про події, які відбувались між Україною і Польщею, та подякувала за плідну співпрацю польської спільноти з управлінням. 

    Цікавими виступами зі слухачами поділились професор, доктор історичних наук, завідуюча кафедри історії та культури України ВДПУ ім. М.Коцюбинського Ольга Коляструк, кандидат філологічних наук, науковий співробітник Інституту літератури ім. Т.Шевченка Національної Академії Наук України Вадим Василенко, кандидат історичних наук, асистент кафедри історії Центральної та Східної Європи Київського Національного Університету ім. Т.Шевченка Артем Папакін та директор Центру історії у Вінниці, відповідальний секретар Ради з питань історії, культурної спадщини та топоніміки при Вінницькому міському голові Олександр Федоришен.

    Ю. Пілсудський борець-націоналіст, який ставив понад усе інтереси своєї держави. Він вважається постаттю, яка створила собі державу, виборов незалежність свого народу і став достойним очолити відроджену Польщу, яка у 2018 році буде відзначати 100 років з Дня незалежності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень