A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Спостерігачі Місії ОБСЄ досліджують міжконфесійну та міжнаціональну ситуацію на Вінниччині

Дата: 01.02.2018 16:53
Кількість переглядів: 318

1 лютого у Центрі національних культур Вінниччини відбулася зустріч начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігоря Салецького з представниками Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ спостерігачами Деяном Георгієвскі, Аленом Рашлічем та Божеску Маріаном.

Члени Моніторингової Місії проінформували, що їх діяльність направлена на спостереження ситуації в нашій державі. Працюють вони на усій території Україні. Офіс фокус групи, що прибула на Вінниччину, знаходиться в м. Чернівці.

Візит  спостерігачів місії ОБСЄ до м. Вінниці відбувся з метою ознайомлення зі станом міжрелігійної та міжнаціональної ситуації в регіоні,  методами і формами співпраці органів державної влади з релігійними організаціями та національними спільнотами. За інформацією Деяна Георгієвскі, представниками ОБЄС постійно проводиться моніторинг засобів масової інформації, з яких встановлено, що Вінниччина, порівняно з іншими областями, має один із  найвищих рівнів толерантності.

В ході спілкування, Ігор Салецький презентував гостям механізми взаємодії органів державної влади Вінниччини з релігійними організаціями та національними спільнотами, а також  поінформував про кількісний склад та мережу діючих в області релігійних організацій та національних спільнот їх співвідношення із іншими регіонами та Україною загалом.

Головне завданням органів державної влади Вінниччини -забезпечити комфортне функціонування релігійних організацій усіх конфесій та етнічних спільнот. Ми спільно  шукаємо форми комунікації задля зближення, а не поглиблення тих ліній, що розділяють, – підкреслив Ігор Салецький. - Вінниччина у питаннях як церковних правовідносин, так і національно-культурних взаємин показує суспільству приклад завдяки постійному діалогу, який продовжує досить інтенсивно розвиватися для налагодження безпосередніх зв’язків і контактів між представниками різних конфесійних і національних інституцій, так і у формі особистісного,  неформального спілкування і обміну думками.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні розпочала діяти з 2014 року. Це неозброєна цивільна місія, яка працює  24 години на добу, 7 днів на тиждень у всіх регіонах України. Її основні завдання – це неупереджено і об'єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень