A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Виборча конференція німецької спільноти Вінниччини

Дата: 04.09.2017 17:05
Кількість переглядів: 335

    3 вересня цього року у конференц-залі торгівельно-розважального центру «Інтер-шик» відбулась Конференція німецької спільноти Вінниччини, головним завданням якої  стало вибори делегата на VI З’їзд німців України, що відбудеться в жовтні у м.Київ. Обраним делегатом стала голова громадської організації «Вінницьке національно-культурне товариство німців «Відегебурт» Зінаїда Ільницька.

    Як обраний делегат пані Зінаїда буде не тільки брати участь в досить масштабному заході для всієї німецької громади України, а й представлятиме інтереси німецької громади Вінницької області у Раді німців України протягом 2017-2021 років. Рада німців України - це головний координуючий орган, який представляє інтереси всіх етнічних німців, що проживають по всій Україні та охоплює всі сфери їх діяльності.

    Крім того, на конференції були окреслені важливі питання та проблеми німецької спільноти Україні, які будуть запропоновані на розгляд З’їзду німців, а саме: збереження та розвиток німецької мови, культури та освітня діяльність; подолання наслідків депортованих та репресованих німців під час сталінізму,  їх політичній реабілітації та відновлення прав етнічних німців в Україні.

    Учасників конференції привітала заступник начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Алла Ратинська, яка зазначила про активізацію діяльності німецької спільноти Вінниччині в останні роки та запевнила всебічну підтримку з боку управління у забезпечені реалізації культурно-просвітницьких проектів німецької громади, як важливої складової  багатонаціонального громадянського суспільства України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень