A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Вступний Сертифікаційний іспит на знання польської мови відбувся у м.Вінниця

Дата: 12.06.2018 17:29
Кількість переглядів: 352

    12 червня 2018 року у м.Вінниця відбувся вступний Сертифікаційний іспит на знання польської мови для вступу до Державного університету ім. Яна Коханівського в м.Кельце (Республіка Польща), який проводиться вже третій рік поспіль. Організаторами заходу у м.Вінниці виступило польське національно-культурне товариство «Центр розвитку і партнерства «Полонія» - голова Марія Козирська-Мазур. До роботи кваліфікованого журі залучено вчителів польської мови з м. Вінниця, голову Хмільницької міської спілки поляків ім. В.Реймонта - Євгенію Брильянт та інших.

    Цьогоріч у вищезазначеному заході взяли участь понад 60 випускників та абітурієнтів з міста Вінниці, які виявили бажання навчатися в університеті.

    З привітальним словом виступив начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, який акцентував увагу на важливості проведення таких заходів. «Українські студенти в Республіці Польщі є найчисельнішою групою серед іноземних студентів, а тому популярність польських ВИШів серед української молоді зростає з кожним роком. Це в свою чергу дає поштовх до об’єднання молодіжних організацій, головною метою яких є реалізація спільних польсько-українських освітніх програм, допомога українській молоді, яка приїжджає до Республіки Польщі, розвивати свої професійні здібності та адаптуватися до Європейських освітніх стандартів. І це є надзвичайно важливим аспектом у розвитку та підтримці української діаспори за кордоном».

    В свою чергу представник Державного університету Яна Коханівського Станіслав Циган виразив готовність до співпраці та зазначив, що з польським містом Кельце-Вінницю пов’язують більш як півсторічні побратимські зв’язки. Вони закріплені не лише на папері, а реалізуються у практичній співпраці, постійній комунікації між громадами, обміном досвідом та різноманітними  напрацюваннями. Як свідчення продовження співпраці в галузі освіти, Келецька міська рада прийнята рішення про стипендіальний фонд для студентів з м.Вінниці, щоб заохотити та зацікавити українських абітурієнтів.

    Захід відбувся на високому організаційному рівні, по завершенню якого учасники мали змогу поспілкуватись та обмінятись думками.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень