A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Напрямки співпраці між Вінниччиною та Дюссельдорфом обговорено із делегацією українців, які проживають в Німеччині

Дата: 27.11.2018 17:36
Кількість переглядів: 332

Сьогодні, 27 листопада з метою продовження співпраці між Радою національно-культурних товариств Вінниччини на неурядовою організацією «Німецько-український інформаційно-культурний центр м. Дюссельдорф» до м.Вінниці прибули голова правління  даної організації Олександр  Шиян та голова товариства AVP  Дюссельдорф  Республіки Німеччина Сергій Аруін.  Зустріч з іноземною делегацією відбулася в Центрі національних культур Вінниччини під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Крученюка.  Участь заході взяли: начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, голова Ради національно-культурних товариств Вінниччини Мерабі Нарсіа, заступник начальника управління фізичної культури та спорту Олександр Олійник та заступник директора з навчально-виховної роботи КЗ « Гуманітарна гімназія №1 ім. М.І.Пирогова Вінницької міської ради»  Валентина Воронецька.

Олександр Крученюк подякував представникам іноземної делегації за візит до Вінниччини та, перш за все, акцентував увагу учасників зустрічі на основних  аспектах співпраці обласної державної адміністрації із національними спільнотами, міжнародному співробітництві та розвитку «народної дипломатії», - «Вінниччина є однією з провідних областей, де активно вдосконалюються напрямки співпраці органів державної влади з національними спільнотами. Єдина область , в якій діє Програма підтримки національно-культурних товариств зі значним фінансовим ресурсом, діє ряд угод підписаних між Радою національно-культурних товариств Вінниччини та громадських організацій українців в діаспорі, що дає можливість вирішувати питання не лише національних спільнот, а й українців, які проживають закордоном, таким чином, розвиваючи народну дипломатію».

Під час зустрічі значна увага також була приділена питанню щодо  обміну спортивними делегаціями спортсменів інвалідів Вінниччини та Дюссельдорфу.

Так, Олександр Олійник розповів про роботу з реконструкції комунальної організації «Спорткомплексу «Здоров'я», в якому наразі створюються умови для діяльності «Вінницького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».  За його словами, - «даний заклад в  області стане базовим не лише для фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів,  а й дозволить проводити навчання, семінари, зустрічі з  іноземними делегаціями».

На завершення зустрічі голова товариства AVP м. Німеччина Сергій Аруін презентував учасникам місто Дюссельдорф, зазначивши при цьому, що даний регіон представляє собою інтернаціональне суспільство, яке багато в чому схоже з Вінниччиною. Іноземний гість наголосив, що ініціюватиме  роботу з підготовки офіційної домовленості про співпрацю між регіонами, перш за все, в галузі освіти та спорту.

Окрім того, в рамках візиту начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький супроводив іноземну делегацію до КЗ «Гуманітарна гімназія №1 ім. М.І.Пирогова Вінницької міської ради», де обговорено можливості щодо співпраці між шкільними учнівськими парламентами гімназії на навчального закладу м. Дюссельдорф.

 

Під час ознайомлення з роботою освітнього закладу німецька делегація поспілкувалася із керівництвом закладу, вчителями німецької мови та відвідала  урок німецької мови.

За  інформацією заступника директора з навчально-виховної роботи Олега Дудника «Гімназія є єдиною в області з поглибленим вивченням іноземних мов - англійської, німецької, французької. Навчальний заклад систематично співпрацює  із представниками спеціалізованого коледжу м. Пітерборо (Великобританія). Отрім того, з учнями постійно працюють волонтери з Польщі, Франції, Німеччини, США, які проводять заняття з вивчення англійської, польської, німецької та французької мов».  Тому, за його словами, освітній заклад неабияк зацікавлений щодо налагодження двосторонньої міжнародної співпраці між гімназією та закладом системи освіти м. Дюссельдорф.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень