A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Завершення святкування Пуріма

Дата: 25.03.2019 17:39
Кількість переглядів: 356

Цього року на Вінниччині у єврейському календарі найвеселіше свято Пурім відзначали усі єврейські релігійні та громадські організації. Згідно єврейських традицій заходи із святкування Пуріму пройшли гучно та весело.

Інтерактивним форматом проведення свята відзначилося Вінницьке обласне товариство єврейської культури та мови (голова товариства - Олександр Цодікович). Святкування відбулось 23 березня у двох локаціях:  по вул. Космонавтів 8 (приміщення обласного благодійного центру «Хесед Ємуна») та по вул. Порика 41 (приміщення кафе «Маячок»).  Кожен з присутніх на заході був учасником рольових ігор, театралізованих конкурсів та майстер-класів. Для молоді та дорослих було організовано конкурс зі знання історії походження стародавнього єврейського свята. Для дітей – майстер-класи з виготовлення маскарадних костюмів та масок.

Фінальним акордом свята стала театралізація історичних подій, пов’язаних зі щасливим врятуванням євреїв періоду старожитньої Персії. В театралізації взяли участь молоді та дорослі актори – члени громадської організації.

Зі святом усіх присутніх привітала заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська, яка підкреслила важливість збереження і популяризації традицій та звичаїв кожної національної спільноти. Управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації – наголосила А. Ратинська - й надалі буде підтримувати діяльність громадських об’єднань національних спільнот у збереженні та розвитку ними своїх етнокультур.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень