A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Зустріч з «мандруючим» Кораном.

Дата: 01.02.2018 17:39
Кількість переглядів: 281

 

У приміщені Вінницької ОУНБ ім. А.К. Тімірязєва 1 лютого 2018 року у рамках програми міжрегіонального обміну «Схід і Захід разом» та проекту «Містки громадської активності» відбулась зустріч на тему: «Жива історія: мандруючий Коран». Головним організатором заходу виступила громадська організація кримських татар «Ветан». На запрошення цієї громади до області прибув Амет Бекіров – керівник громадської організації «АРЕКЕТ» з м. Львів, який представив цікаву історію родинної святої книги – Коран.

У трагічний для кримських татар травневий день 1944 року святе писання потрапило разом з її господарями до далекого Намангаму що в Узбекистані. Там, на протязі 60 років примусової депортації, Коран служив оберегом та джерелом незламної віри у повернення на історичну батьківщину – благодатну землю Криму. На початку двохтисячних років родина Амета Бекірова разом з іншими депортованими кримськими татарами повернулися до рідних сторін. Будуючи щасливе життя, ніхто з них не уявляв, що через 10 років Автономну Республіку Крим у складі України буде анексовано Росією, а їм знову доведеться покидати свої домівки. Кримські татари, які не змирилися з російською агресією, у тому числі й родина А. Бекірова, переїхали до різних міст України. Та цього разу вони впевненні, що повернення наступить набагато раніше ніж попереднього разу. І в цьому їм допомагає незламна віра та свята книга - Коран, яка мандрує по світі разом з  її господарями.

Історіями своїх родин поділились голова громадської організації «Ветан» - Ескандер Анафієв та Халіл Арап – член цієї організації.

Зі словами вдячності за цікавий та важливий проект для громадянського суспільства виступив начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень