A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

ХІІ Дні польського кіно у Вінниці

Дата: 10.10.2017 17:48
Кількість переглядів: 357

09 жовтня у Вінницькому училищі культури і мистецтв ім. М.Леонтовича відбулось відкриття ХІІ Днів польського кіно, яке продовжиться до 14 жовтня. Цього року на фестивалі кіно представлено сім повнометражних польських фільмів, які здобули нагороди на престижних міжнародних фестивалях, а також визнанні глядачами та світовою кінокритикою.

Польський кінотиждень розпочався кінорозповіддю про появу книги «Мистецтво кохання» Міхаліни Віслоцької – режисер Марія Садовська.

Протягом тижня глядачі матимуть змогу побачити фільми найрізноманітнішої жанрової палітри: романтичні комедії, триллери та вперше за останні роки на фестивалі представлено дитячий фільм «За блакитними дверима» - режисера Маріуша Палея.

Право відкриття кінофестивалю надано віце-консулу Республіки Польща у м. Вінниця Войчеху Мрозовському, який відзначив важливість перегляду кінофільмів польською мовою не тільки для представників громадських організацій польської спільноти, але й для всіх, хто вивчає польську мову.

Участь у відкритті фестивалю польського кіно взяли голови польських національно-культурних товариств Вінниччини: голова ГО «Християнсько-демократичний союз поляків Вінниці» - Войціцький Ю.Р., голова Вінницької міської громадської організації «Конфедерація поляків Поділля ХХІ століття» - Гаврилюк О.А. та голова ГО «Спілка поляків Вінниччини» - Ратинська А.П., а також глядачі-любителі польського кіно.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень