A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Керівництво обласної державної адміністрації та голови польських національно-культурних товариств Вінниччини провели зустріч з делегацією Свєнтокшиського воєводства

Дата: 17.05.2019 18:17
Кількість переглядів: 319

17 травня 2019 року у Центру національних культур Вінниччини відбулась урочиста зустріч керівництва обласної державної адміністрації, голів польських національно-культурних спільнот Вінниччини з делегацією Свєнтокшиського воєводства на чолі з новообраним Маршалеком – Анжеєм Бентковським. Делегація з чотирьох осіб прибула на офіційне запрошення голови облдержадміністрації Валерія Коровія з нагоди святкування Дня Європи у м. Вінниця.

У зустрічі взяли участь начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Ігор Салецький та віце-консул Генерального консульства Республіки Польщі у м. Вінниця Агнєшка Гуральска.

Захід розпочався з традиційного привітання гостей хлібом і сіллю та виступу учнівської молоді польської спільноти. Після чого гості оглянули Дім міжнаціональної злагоди, про роботу якого розповів Ігор Салецький.

Під час зустрічі Олександр Крученюк зазначив: «Вінниччина є однією з найкращих областей України, де створено необхідні умови для повноцінного та гармонійного розвитку усіх національностей, які тут проживають. Постійна та конструктивна співпраця національно-культурних об?єднань з органами влади забезпечує реалізацію у регіоні державної етнополітики. В області прийнято Програму підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 рр., яка за рахунок коштів обласного бюджету сприяє діяльності національних товариств, у тому числі й польських» та запросив гостей на фестиваль, присвячений українсько-польському поету Тимошу Падурі, який відбудеться у вересні 2019 року.

Продовження спілкування пана Маршалека з головами національно-культурних товариств польської спільноти мало ознайомчий характер. Голови польських товариств представили діяльність своїх організацій та висловили сподівання на подальшу співпрацю з новообраною владою Сьвентокшиського воєводства.

На закінчення зустрічі Олександр Крученюк та Анжей Бентковський традиційно обмінялись святковими подарунками.

Захід пройшов у дружній та передсвятковій атмосфері Дня Європи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень