A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Ромська спільнота представляє свою культуру

Дата: 27.06.2018 18:44
Кількість переглядів: 315

    25 червня 2018 року у Будинку офіцерів м. Вінниця відбувся концерт Вінницького регіонального центру культури та мистецтва циганського народу «Девлеса, ромале!».

    З привітальним словом виступив начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, який зазначив:  «Вінниччина є краєм з багатонаціональним складом населення. Та особливе, яскраве місце серед етнонаціонального складу займає ромська спільнота. З метою розвитку та популяризації своєї культури представники ромських національно-культурних товариств беруть активну участь у багатьох обласних і міських культурно-мистецьких та освітніх заходах, які надзвичайно важливі у культурно-громадському просторі регіону, адже духовні здобутки кожної етнічної спільноти збагачують українську культуру, закладають основи для міжнаціональної злагоди та взаєморозуміння в українському суспільстві». Доєднався до привітань і голова Ради національних товариств Вінниччини,  громадської організації Вінницька обласна грузинська громада «Арго» - Мераб Нарсіа, який подякував за вагомий внесок у розвиток та розбудову міжнаціонального діалогу, спільну роботу з Радою національних товариств Вінниччини.

   З музичними вітаннями виступили ромський ансамбль пісні і танцю «Барон» м. Вінниця, сімейний народний аматорський ансамбль ромської пісні і танцю «Ягорі» м. Калинівка, народний аматорський хоровий колектив «Осінні барви» та інші.

   Організатором ромського вечора стала член Ради національних товариств Вінниччини поетеса-піснярка Наталія Сенченко.

   На свято завітали представники польської, грузинської, білоруської громад, які  також привітали ромську спільноту теплими словами і найкращими побажаннями та подарували запашний коровай спечений власноруч.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень